20 Şubat 2008 Çarşamba

Arkaya kaykılmayı önleyen sandalye

İngiltere’de bir öğretmen, öğrencilerin sandalyeleriyle arkaya kaykılmalarını önlemek için bir “okul sandalyesi” tasarladı. Öğretmen Wates, öğrencilerin derste sandalyeden düşüp sınıfı güldürdüğü için bu yola başvurduğunu söyledi.
LONDRA - Tom Wates, öğrencilerin “sınıfta yaramazlık yapmalarını”, tehlikeli hareketlerden kaçınmalarını önlemek, öğretmenlerin de daha sakin bir ortamda ders vermelerini sağlamak için, hocalıktan ayrılarak kendini öğrencilerin “dimdik oturacakları” bir sandalye tasarımına verdi.
Wates, öğrencilerin sandalyeleriyle arkaya kaykıldıklarını, bu hareket yüzünden düştüklerini, sonra da bütün sınıfın kahkahaya boğulduğunu, dersin kesilmek zorunda kalındığını anlattı.Eski matematik hocası Wates’in “Max” adını verdiği sandalyenin arkasındaki sırt desteği öğrencilerin dimdik oturmalarını sağlarken, dışarı doğru çıkıntılı duran arka bacakları geriye kaykılma hareketini yapmaya imkan vermiyor.Wates, İngiltere’de her yıl 7000 çocuğun sandalye kazalarında yaralandığını hatırlattı.

Ntvmsnbc


ŞU ŞEKİL OTURMALAR OLMASIN DİYE BLOGLARIN AMİRAL GEMİSİ OLARAK BİZDE YENİ MODEL SANDALYELER TAVSİYE EDİCEZ

ŞÖYLE Kİ:
1
2
3

Necip Aptioğlu