24 Mart 2008 Pazartesi

Tekirdağ’da bir yılda 80’e yakın yaşlı adamı evlilik oyunuyla doladıran genç kadınlar her yerde aranıyor

YAŞLI damat adaylarıyla evlenip servetlerini ele geçirdikten sonra kayıplara karışan genç gelinler furyası, Tekirdağ Malkara’da bir yıl içinde 80’e yakın mağdur bıraktı. Özellikle İstanbul ve çevre illerden gelen kadınlar, tarla zengini ve yalnız yaşayan ihtiyarları tuzaklarına düşürdü. Mağdurların kendilerini dolandıran gelinler hakkında verdiği hukuk mücadelesi sürüyor. 72 yaşındaki emekli Hasan Aydın aynı tuzağa iki kez düşenlerden.
İKİ KEZ DOLANDIRILDI
TELEFON aracılığıyla 55 yaşındaki bir kadınla tanışan Aydın, çocuklarının da rızasını aldıktan sonra dünyaevine girdi. 12 günün ardından eşinin bırakıp gittiğini anlatan yaşlı adam ‘Benden boşanmak için 10 bin YTL istedi. Ben de verdim’ dedi. Aydın’ın talihsizliği ilk boşanmanın ardından karşılaştığı 36 yaşındaki genç kadınla ikiye katlandı. Aydın ile evlenen kadın nikah öncesi üzerine geçirttiği tarlanın tapusuyla kaçtı. Yaşlı adam son şoku da dolandırıcı iki kadının kardeş olduğunu öğrenince yaşadı.
EŞİ KAÇIRDI
83 YAŞINDAKİ Mustafa Özkul da 50 yaşındaki bir kadının tuzağına düştü. Boşanma davası devam eden yaşlı adam nafaka vermemek için mücadele ediyor. En ilginç dolandırılma hikayesi ise Zeytun Ailesi’nin başından geçti. Evlenmek için İstanbul’daki özel bir kanalda yayınlanan programa katılan 85 yaşındaki Erkan Zeytun evine döndüğünde kendisi için Malkara’ya gelen bir kadınla tanıştı. Bir geceyarısı kaçırılarak İstanbul’da evlendirilen yaşlı adamdan hala haber yok.