20 Mayıs 2008 Salı

SİGARA YASAA VE YOKMERAL PEREMECİOĞLU

- Allo, Sıkılhan Bunalgül ban. Yaa korkunçlarca yiğıvranç biliyo mısın, delircam yaa. Bu sigara yasakları annemin azgın teke yüzünü ortaya çıkardı. Kanundan sonra yüzde yirmisi tenteyle kapatılmış mekanlarda bile sigara içerken yakaladığı adamların üstüne saldırıyo. “İçmiycaksınız kıardeşııım” deyerekten herifleri yere yatırıp üstlerinde zıplıyo.
- Ehem, eheh annen Yokmeral Peremecioğlu her zaman müstesna bi insan oldu Bunalgül. Şuursuz Ev Kadınları arasında çok özel bi yeri var, normal yani.
- Müstesna felan diil yaa, bildiğin Çemkiire Sultan oldu kendisi. Koca herifleri “Yasak beyfendığğğ yasaaak” diye çığlıklar atarak kündeyle yere deviriyo. Geçengün yüzde yedisi camlı, yüzde otuzüçü branda tenteli, tavansız, camiye yedi kilometre ilkokula 6.8 kilometre uzaklıkta yarı kapalı bir cafede sigara içmekte olan adamın tekini çekiştirerek pantolonunu yırttı,herifin apışarasına nikotin bandı yapıştırıp cart diye çekti.
- Evet duyarlı bir vatandaş kendisi. Sinir toplum şeysi, neferi. Tahtalarının yüzde otuzu felan eksik ama olsun.
- Yüzde yüzü kırık o tahtaların benca. İlk başta havalanında bekleme salonunda felan gözüne kestirdiği adamlara “Cebınızı kapatınız beyefendi uçak düşücak, hepimizin hayatı mevzubahis” diye olur olmaz yerlerde saldırıp yerlerde yuvarlanıyodu. Daha uçağa binilmemiş yani, salondayız. “aşırı duyarlı” diyip geçiştiriyoduk. Son olarak eli cebinde dolaşan bi adamın üzerine atlayıp “Cebinizde dahi olsa açık telefonla dolaşamazsınız, eğitımsız, cahil, hayvan, iri hayvan, oh ayı” diye bağırmaya başladı. Dinliyo mısın?
- Oh evet…
- Adamla ikisini ayırdıklarında adamın cebinde telefon felan olmadığı…. Harneyse… Adam “Beni taciz etti oramı buramı kopartırcasına çekiştirmek suretiyle” diye havaalanı karakoluna şikayet dilekçesi verdı. Bu olaydan sonra ne güzel vazgeçtiydi adamların üstünü başını yırtmaktan… Sigara yasaklarıyla yine başladıaaa… Baksana sen naapıyon, kıs kıs gülüyon de mi orda…
- Gülmüyorum hanfendi.
- Yok yok gülüyosun, annemin sinirleri bozuk diyerekten alay geçiyosun. Yokmeral Peremecioğlu senin öyle “hıs hıs hıs” içinden içinden gülebilicaan bi kadın diil tamam mı hayvan! Cahil şey ordan burdan gelip yüzde otuzu tenteyle kaplı alanların felan içine zçıyosunuz. Alo? Alo diyorum… Bence kapadın ama haala gülüyosun. Yiğıvrançlarca kere hayvansın, hayvanların dünya başkanı, siosu, iri hayvan, oh ayı.