22 Mayıs 2008 Perşembe

Sigara yasağına uymayan zabıtaya ceza

Düzce'de, sigara yasağını ihlal eden bir zabıta memuruna, sabah koşusu ve fidan dikim cezası verildi.
19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5727 sayılı kanun gereğince kapalı alanlar ile kamuya ait yerlerde sigara içme yasağını ihlal eden Düzce Belediyesi Zabıta Memuru Hakan Dinçer'e, Düzce Belediye Başkanlığı tarafından anlamlı bir ceza verildi. Buna göre memur Hakan Dinçer, yasağı ihlal ettiği Düzce Belediyesi 18 Temmuz stadyumunda bir ay boyunca her gün bir saat koşu yapacak, bunun yanı sıra 10 adet fidan dikecek.
Uygulamanın yapıldığı ilk gün memur Hakan Dinçer, Zabıta Müdürü İlyas Danış gözetiminde bir saat sabah koşusu yaptı. Yasanın istisnasız herkes için geçerli olduğunu belirten Zabıta Müdürü İlyas Danış, şöyle konuştu: 'Memurumuz o gün dalgınlıkla yasağı ihlal etmiş oldu. Yoksa bizim tüm memurlarımız görevlerini her zaman gerektiği gibi yerine getirir. Ancak yasağı ihlal etmiş olmaları onları ayrıcalıklı kılmaz. Başkanımız Mehmet Keleş'in talimatı üzerine memurumuz bir ay her gün bir saat koşacak ve 10 adet de fidan dikecek.'
Sabah koşusu ile fidan dikim cezasına çarptırılan Zabıta Memuru Hakan Dinçer ise, kendisine yöneltilen soruları cevaplamadı.


DAHA DA GENİŞLETİLEN "DUMANSIZ HAYAT, SİGARA YASAĞI" KAPSAMINDA "NEYİM VAR Kİ NEYİMİ ALACAK, BEN İÇERİM SİGARAMI AGA" DİYEN VATANDAŞLARA BİR DE CEZAYI KESEN ZABITALAR EKLENİNCE ÇARE YENİ GÖREVLİLER YETİŞTİRİLMEKTE BULUNDU.
İŞTE O GÖREVLİLER
Necip Aptioğlu