28 Haziran 2008 Cumartesi

Bu kartın kredi limiti sadece 1 YTL

Kart başına yıllık 30 YTL kullanım ücreti alan banka, Aydınlı bir esnafa 1 YTL limitli kredi kartı gönderdi. Hata yapılmadığı görevlilerce onaylanan bankanın nasıl bir işlem yapacağı merak konusu…
AYDIN- Söke İlçesi'nde, bir banka şubesine kredi kartı başvurusu yapan esnaf Erol Atalay, karşılaştığı olayla şaşkına döndü. Banka, Atalay'a 1 YTL limitli kredi kartı gönderdi. Kuşadası ve Söke'de iki ayrı işyeri bulunan esnaf Erol Atalay, bir süre önce söz konusu bankanın Söke şubesine kredi kartı başvurusu yaptı. Başvuruyu değerlendiren banka Atalay'a kredi kartını gönderdi. Ancak kartın limitinin sadece 1 YTL olduğunu gören esnaf gözlerine inanamadı. Bunun yazım hatasından kaynaklandığını düşünerek, bankayı arayıp bilgi isteyen Atalay, banka görevlilerinin kartın limitinin 1 YTL olduğunu onaylaması üzerine şoke oldu.
Şaka gibi
Atalay, banka görevlilerinin, başka bankalardan aldığı kredi kartlarını iptal ettirmesi halinde limiti yükseltebileceklerini söylediğini iddia etti, “20 yıllık esnafım böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Bana gönderilen kredi kartının limiti sadece 1 YTL. Banka resmen benimle dalga geçmiş, hakaret etmiş. 3 ayrı kredi kartımın olduğunu hatırlatan banka görevlileri, o kartları iptal ettiğim takdirde limit yükselişi yapabileceklerini söylediler” diye konuştu. Atalay, kartı iptal ettirmeyi düşündüğünü belirterek, “Bu limitle ancak tuvalete gidilebilir. Orda da kart geçmez” dedi. Kredi kartı kullanıcılarından kart başına yıllık 30 YTL kullanım bedeli alan bankanın, 1 YTL'lik limitli kredi kartı için nasıl bir işlem uygulayacağı ise merak konusu oldu.(dha)
Necip Aptioğlu