26 Ağustos 2008 Salı

İNSANI "KILLANDIRAN TESADÜFLER MNG HOLDİNG NEREYİ İSTERSE ORASI YANIYOR.

MNG Holdingin çevreci faaliyetleri devam ediyor. Kıyı doldurma olayından sonra şimdi de ormanlık alanların yandıktan sonra ‘tesadüfen’ MNG Holdinge tahsis edildiği ortaya çıktı. Kanıtlar yetkilileri külliyen yalanlıyor.
Muğla’da halen kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangınında son açıklamalara göre 100 hektarlık alan zarar gördü, bütün yaz turizm bölgelerindeki çıkan yangınlar binlerce hektarlık yeşil alanı yok etti.
Bu yangınların turizm alanı kazanılması için yakıldığı iddiaları yetkililer tarafından sürekli olarak reddedildi. Temmuz’un başında Antalya’ya kabus yaşatan yangından sonra Orman Genel Müdürü Osman Kahveci bu iddiaları kesin bir dille yalanlamış ve yanan her orman alanının yeniden yeşillendirildiğini söylemişti. Fakat Sabah gazetesinin haberi yetkilileri kesin bir dille yalanlıyor. Habere göre MNG Holding’in ormanlık alanın tahsisi için yaptığı başvurular reddedildikten sonra ‘tesadüfen’ bu bölgelerde yangınlar çıkıyor ve yine ‘tesadüfen’ bir yıl sonra aynı alanlar MNG Holdinge veriliyor.
1999: Antalya'da Topkapı Palace'ın arkasındaki ormanlık alanın tahsisi için başvuru reddedildi. Bir yıl sonra yangın çıktı, o alan MNG'ye verildi
2006: Bodrum'da MNG'nin iki şirketine ormanlıkta otel izni verildi. Bir yıl sonra yangın çıktı. MNG aynı bölgede koyu toprakla doldurdu Turizmin gözbebeklerinden Bodrum'da geçtiğimiz yıl yetkililerin "Kesinlikle orman kalacak" diye açıkladıkları yanan ormanlık alanın, ikisi MNG Holding bünyesinde, toplam 3 şirkete otel için tahsis edildiği ortaya çıktı. Tahsisten bir yıl sonra ormanda yangın çıkması, kafalarda soru işaretlerine neden oldu.
MNG bir süre önce aynı yerdeki koyu toprakla doldurmuş ve olay ortaya çıkınca "Cezası neyse öderiz" demişti.
MNG'nin 1998'de Antalya'da Topkapı Palace'ı yaptığı alanın arkasındaki ormanlık alanın tahsisi için başvurduğu, ilk anda reddedildiği ortaya çıktı. Bir yıl sonra ise bölgede çıkan yangında ormanlık alanın bir kısmının yandığı ve bölgenin MNG'ye tahsis edildiği belirlendi.
Bodrum'da geçtiğimiz yıl yanan Pina Yarımadası'nda, Güvercinlik köyü çevresindeki ormanlık alanın bir bölümünün turistik tesis için ikisi MNG Holding bünyesinde olmak üzere 3 ayrı şirkete tahsis edildiği ortaya çıktı.
Başvuruları üzerine 2006'da, Mehmet Nazif Günal'ın sahibi olduğu MNG bünyesindeki Günal İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.'ye 85 dönüm ve Güvercinlik Enternasyonal Otelcilik Turizm A.Ş.'ye ise 80 dönümlük alan tahsis edildi. Aynı yıl Erhan Boysanoğlu'nun sahibi olduğu Mesa Holding bünyesindeki MİA Turistik Tesisleri A.Ş.'ye de 95 dönüm alan tahsis edildi. (Radikal)