7 Ağustos 2009 Cuma

Suudi işadamı, 50 bin dolara altın ‘penis büyütücü’ alıyor

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yaşayan bir işadamı, Kanada’ya 18 ayar som altından bir penis büyütücü ısmarladı. Suudi işadamı, penis büyütücünün elmas ve yakutla süslenmesini de istedi, fiyat 50 bin doları buldu.
SUUDİ bir işadamı, mücevherlerle donatılan altın kaplı bir ‘penis büyütücü alet’ siparişi verdi. Kanadalı X4 Labs şirketine iletilen siparişte, penis büyütücünün 18 ayar som altından üretilmesi talep edildi. Penis büyütücü aletin aynı zamanda elmas ve yakutlarla süslenmesini isteyen Suudi işadamı, normalde 400 dolara satılan alet için 50 bin doları gözden çıkardı. Sıradışı siparişi alan cinsel sağlık malzemeleri üreticisi X4 Labs’in ise aletin üretilebilmesi için bir kuyumcuyla birlikte çalışacağı ve siparişin önümüzdeki ekim ayında teslim edileceği kaydedildi.
Zırhlı Araçla Teslim Edilecek
X4 Labs şirketinin ortaklarından Rick Oh, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, gösterişli penis büyütücünün 18 ayar som altından üretileceğini belirterek, “Ayrıca, aletin süslenmesinde 40 elmas ve yakut kullanılacak. Bu şimdiye kadar karşılaşmadığımız sıradışı bir istek” diye konuştu. Normalde 400 dolara sattılan bu ürünün fiyatının özel istek doğrultusunda 47 bin doları bulacağını söyleyen Oh, “Tabi bu madar değerli bir ürünü de kargoyla gönderemezsiniz. Mücevherlerle donatılan altın kaplı penis büyütücü, Suudi işadamına önümüzdeki ekim ayında zırhlı bir araçla teslim edilecek” dedi. (Hürriyet)


"ARAP YAĞI BOL BULUNCA DÖTÜNE SÜRERMİŞ"
Türk atasözü