8 Eylül 2012 Cumartesi

EYLÜL LMANYAĞINDAN ÖZETLE SARI DOBRA...


AYNI PET ŞİŞEYE UZANAN ELLERİMİZE NİKAH YÜZÜĞÜ TAKTIK

 

            Sayın Sarı Dobra, gerek ilişki dauayeni tavrınız, gerekse uzman, koç ve diva sıfatıynan verdiğiniz birbirinden güzel tavsiyelerle şindiye kadar kurtarıp düze çıkardığınız birçok ilişkiyle çoktan biz ilişkiseverlerin gönlündeki tahta oturdunuz. Şahsen her ilişkime başlarken "Aman boşver bi problem çıkarsa Lanbanu Ohnur'a göstertiriz ilişkiyi" diyerekten hakiki bir huzur hissetmişimdir. Şimdiye kadar girdiğim ilişkilerden yardım almaksızın kendikendime çıktım ama bu seferki başka. Burhan'la sıfır sorun olarak başlayan ilişkimiz sarpasardı. Siz kurtarmazsanız mecburen ilişkinin şalterini indirip yenilerine bakıcaz.

            Burhan'la Esenyurt'daki bir AVM' de yerdeki pet şişeyi almaya çalışırken tanıştık. Bir anda aynı pet şişeye uzanan ellerimiz, çevredekilerin alkışları arasında mutlu bir geleceğin kapısını araladı adeta.

            Şişeyi yerden almak üzere hamle ettiğimizde birden CNN Turk Kameraları ve AVM'nin üst katlarına gizlenmiş yüzlerce çevre gönüllüsü ortaya çıkıp bizi tebrik etti. Şişeyi alıp kutuya atma duyarlılığını gösterdiğimiz için yüzdeyüz pamuk bir sivitşörtünen şapka kazandık. Gerçi ben az önce attığım kola şişesini arıyordum. AVM'de vitrin bakaraktan gezerken yudumladığım kolanın içine dişimin kaplamasını düşürmüştüm. Ama kameraları ve orta kaslı 182 boyunda aslen Bulgar Göçmeni olan Burhan'ı görünce kaplama dişimi felan unuttum. Zaten arkadaydı, gülünce görükmüyordu.

 

 ORGANİK NİKAH ŞEKERİ OLARAK LÜFER KAFASI DAĞITTIK

 

            Üç gün kadar sonra Burhan'la birbirimizle vakit geçirmekten hoşlandığımızı anladık. Bir hafta geçince birbirimiz için yaratıldığımızı, onbeş günün sonunda ise "ruh ikizi" olduğumuzu düşünerek bir ayın sonunda evlendik.

            Doğrusu, hafıza kartlarından yıllarca silinmeyecek bir düğünümüz oldu. Burhan gerçek bir doğa dostu olduğu için dayısıgile ait mandıranın bahçesinde şirin bir nikah töreni yaptık. Davetliler arasında AVM'den tanıştığımız pet şişe süprizcileri, yakın akrabalarımız, mandıra sakinleri ve civar köylerden gelen doğa dostları vardı. Nikah şekerimiz de organik ve orjinal olsun diye uzun tartışmalar sonunda lüfer kafası olarak dağıtmaya karar vermiştik.

 

DÜĞÜNÜN ONBEŞİNCİ DAKKASINDA ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK YAŞADIK

 

            Maalesef düğünümüzün onbeşinci dakkasından itibaren topluca şiddetli geçimsizlik yaşadık.

            * Burhan'ın mandıra sahibi dayısı, kaynanamgille tarla kavgasına giriştiler. Mandıracı dayı "Burlara kentsel dönüşüm olucak, mandırayı satıp TOKİ'cilere vericam" diyince kaynanam "Annem yaşarken tarlaları sattırmam, kurt yisin apartmanı da apartmancıyı da" diye baygınlık geçirdi. Burhan "Neyin kavgasını ediyosunuz, buralar kent mi ki dönüşüm felan olsun TOKİ girsin, gerizekâlar" diye bağırdı. Mandıracı dayı "Sensin gerizeka, bıktım manda b.kundan ben apartman istiyom, kapıcı, otpark ve güvenlik kamarası istiyom" şeklinde haykırarak havaya ateş açtı...

            * Tam bu kavga yatışmışken. Bu sefer büyük ablamın kocası Sabri Enişte içtiği organik şarabın etkisiyle çevre dostu davetlilere sataşarak;

            "Lan onbeş santimlik pet şişeyle çevrecilik mi olur? İçine yuva yaptığınız AVM'lerin her biri kasaba kadar enerji emiyo. Heryer ampul fazlalığı, manyakça tüketim hovardalığı. Tabelalarını aydınlatmak için trafodan vantuzladıkları elektrikle bile en az bin hanenin enerji ihtiyacı karşılanır. Gezegeni somurma tapınağının göbek taşı AVM'lerde mağaza önü balkonlara tüneyip yerdeki pet şişeye dikkat çekiyonuz eyle mi?" dedi. "Biyerden başlamak lazım ama enişte bey" diyerekten kendisini yatıştırmaya çalışırken çevre dostlarından Rüzgar Su'nun suratına afedersiniz, haykırarak geyirdi. Sonra da "Kızmayın gençler, metan gazı ürettim, al bunu bi torbada biriktir, AVM'lerin yürüyen merdivenleri için felan enerji yaparsın, hahaha" diyerek hepten çirkinleşti... Gerçi bir iki saat sonra "Özür dilerim, gençler alkolluydum, bu dünya hepimizin, gelin öpiim" diyerek gönül almaya çalıştı ama olan olmuştu. Düğündeki gerilimli atmosferi o dakkadan itibaren Burhan'la arama bir soğukluk girmesine neden oldu...
 
(...)